Üniversitemiz THE Sıralamasında İstikrarlı Başarısını Sürdürüyor

Uluslararası alanda en prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversite Sıralamaları'nda 1501+ bandında olan Üniversitemiz, yapmış olduğu başarılı çalışmalarla genel ortalama (overall) puanını yükselterek THE 2025 Dünya Üniversite Sıralamaları'nda yerini korudu.  

Her biri yükseköğretimde mükemmelliğin önemli bir alanını temsil eden öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi ve uluslararası görünüm kriterleri başta olmak üzere yapılan değerlendirmede 2023 yılında 18.3, 2024 yılında 22.7 genel ortalama puanı elde eden Üniversitemiz, 2025 sıralamasında ortalama puanını 25.1’e yükseltme başarısı gösterdi.

115 ülke ve bölgeden 2.092 üniversitenin kabul edildiği listede, uygunluk kriterlerini karşılayamayan 765 üniversite raportör statüsüyle listelendi. Türkiye’den 91 üniversite sıralamada yer alırken 20 üniversite de raportör olarak listelendi.  

Ülkemize ve Üniversitemize katkı sağlama gayreti içinde çalışarak bu başarıyı elde etmemize vesile olan akademik ve idari personelimize teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, dünya üniversiteleri arasında daha üst sıralarda yer almak için çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. Rektörümüz, devletimizin 12. Kalkınma Planı çerçevesinde belirttiği alanlar başta olmak üzere ülkemizi ileriye taşıyacak ve ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü çalışma ve proje ile iş birliği çalışmaları noktasında akademisyenlerimize ve öğrencilerimize Üniversite yönetimi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.