Öğrencilerimiz Bu Yıl da TEKNOFEST Heyecanını Yerinde Yaşadı

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan 2024 TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl Adana’da gerçekleştirildi. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimiz Türkiye’nin en önemli Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’i ziyaret ettiler.

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen festivale katılan öğrencilerimiz havacılık, uzay ve teknolojiye dair birçok yeniliği görme fırsatı yakaladılar. Öğrencilerimiz ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, STM, Türk Telekom, HAVELSAN gibi sektörün önde gelen firmalarının standlarını ziyaret ederek şirketlerin çalışma alanları ve kariyer fırsatları hakkında bilgi sahibi oldular. Birbirinden farklı birçok teknoloji içerikli, eğlenceli ve eğitici atölyelere katılan öğrencilerimiz ayrıca Hürkuş, TOGG, Akıncı, GÜRZ Hava Savunma Sistemi  ve Cezeri gibi milli teknoloji ürünlerimizi yakından görme ve inceleme imkanı buldular.

Öğrencilerimizin TEKNOFEST'e katılıp, milli teknoloji ürünlerimizi yerinde görmelerinin önemini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, ''Ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerimizi yetiştiriyoruz. Bu yüzden mühendislerimizin neleri başardıklarını yerinde görmeli onları bir adım ileriye götürmek için azimle çalışmalı, düşünmeli ve üretmeliler. Ülkemiz havada, karada, denizde ve uzayda her alanda var. O yüzden öğrencilerimiz de bu bilinçle kendilerini geliştirmeli ve ülkemizin gelişimine katkı sunmalılar.'' ifadelerini kullandı.